Je mag méér verwachten van je boekhouder

Eerlijk: boekhouders kampten lang – oké, heel lang – met een imagoprobleem. Wie als boekhouder werkte, zat in een stoffig kantoor in een al even stoffig pak cijfertjes te tellen. Intussen is dat beeld gelukkig bijgesteld. De meeste boekhouders zijn vandaag geen pure boekhouders meer. Ze zijn nog altijd goed met cijfers, maar ze kijken verder dan die cijfers. Ze geven ook fiscaal, financieel en strategisch advies. En dat is precies wat je als ondernemer wil.

Je wil digitaal advies

Laten we er – zoals dat hoort bij boekhouders – eerst enkele cijfers bijhalen. Uit onderzoek van bedrijfssoftware-ontwikkelaar Sage blijkt dat 82% van ondernemers meer advies verwacht van zijn boekhouder.

Meer nog: experts zeggen dat digitaal advies de grootste groeimotor is van boekhoudkantoren. Dat is logisch: als technologie een stukje van het werk overneemt, heb je sneller zicht op de cijfers en ga ja als ondernemer efficiënter werken.

Je wil persoonlijk advies

Dat digitaal de toekomst is, weten we bij FAKTS al langer. Van in het begin werken we digitaal. En wat blijkt: de hele coronacrisis gaf die digitale golf zelfs een boost. Maar wat merkte je nog? Er kwam meer tijd vrij voor persoonlijk en doelgericht advies.

Zo baseren wij ons bijvoorbeeld áltijd op realtime cijfers van je bedrijf. Dat is voor ons de basis van een goeie beslissing. Maar ook van proactief advies. Als we je cijfers voor onze neus hebben, stellen we gerichter vragen. En is ons advies automatisch beter.

 

Psst… ons spiekbriefje met vragen – niet doorvertellen!

Wat is je rol binnen het bedrijf?

Welke trends zijn er in je sector?

Wat is je grootste succes van het afgelopen jaar?

Wat liep er ooit fout en waarom?

Hoe zie je jezelf evolueren?

 

Je wil oplossingen op maat van je bedrijf

Weet je wat? De meeste boekhouders zijn vandaag mee met dit verhaal. Zelfs 87% van de boekhouders vindt dat hun service flexibel en op maat moet zijn.

Maar dan moet je als boekhouder wel volledig in een bedrijf willen duiken. Weten hoe het werkt, hoe het de dingen aanpakt en waar het naartoe wil. Want pas dan kan je als boekhouder je rol van adviseur optimaal uitspelen.

En laat dat laatste nu net zijn wat onze (fakts)-checkers elke dag doen.

>> Laat je ook adviseren door onze fakts-checkers: boek je afspraak digitaal.

Terug naar overzicht

Deel dit bericht